Gunakan Formula Income Seumur Hidup untuk jana pendapatan secara automatik di Hari Raya

Majlis pelancaran Logo & Laman web rasmi Formula Income Seumur Hidup adalah dijalankan pada 24 April 2017.

 

Hari ni, dah 21 Jun 2017.

 

Kalau pengiraan saya ni tak salah, maknanya usia laman web Formula Income Seumur Hidup dah hampir masuk ke usia dua bulan. Kalau dikira dari segi bilangan hari, maka sekarang ni sudah masuk 51 hari.

 

Istimewanya adalah bulan Jun ini adalah bulan puasa dan bulan perayaan. [klik sini untuk ke laman web rasmi]

pelancaran-formula-income-seumur-hidup

Jadi, buat segelintir ahli yang dah join program ini, mungkin ada yang melalui pengalaman dimana pendapatan mereka agak slow ataupun tiada pendapatan langsung.

 

Sebenarnya, itu adalah sesuatu yang normal.

Continue reading

Advertisements

Jana Income Seumur Hidup menerusi bisnes simkad Tone Excel

Nama Tone Excel pastinya dah tak asing lagi.

 

Saya rasa, kalau sebut je nama Tone Excel, pasti ada antara pembaca blog ini yang pernah kenal seseorang yang pakai simkad ini.

 

Orang tu mungkin adalah ahli keluarga anda, rakan anda atau mungkin seseorang yang anda kenali di media sosial.

 

Tahukah anda, dengan menjadi pengguna simkad Tone Excel, anda juga berpeluang untuk buat duit secara pasif dan seterusnya dapat dijadikan sumber pendapatan seumur hidup anda?

 

Ah… saya pasti, benda ni pun anda dah tahu.

 

Mungkin anda tidak ada info yang lengkap mengenai peluang buat duit bersama Tone Excel ini, tapi sekurang-kurangnya anda tahu, dengan menjadi pengguna simkad Tone Excel ini, anda boleh buat duit.

 

Ok nah, ni bukti yang saya berjaya dapat duit dari Tone Excel.

formula-income-seumur-hidup

945115 tu adalah idp saya.  

 

Komisen dari Tone Excel ni saya terima pada 9 Jun 2017. Saya pun sebenarnya tak perasan yang pada tarikh tersebut rupanya ada komisen yang saya terima.

 

Saya ni join macam-macam program di internet.

Continue reading

Bukti bayaran komisen dari Formula Income Seumur Hidup June 2017

Baru semalam saya cerita dalam posting saya yang berjudul Pendapatan Pasif cara Group Formula Income Seumur Hidup, yang kita sebenarnya boleh memperolehi pendapatan pasif melalui pelbagai cara.

 

Namun begitu, cara yang paling saya gemari adalah menerusi laman web.

 

Kalau dari segi konsep, ianya mudah sahaja.

 

Pertama, kita buat satu kajian pasaran untuk mengetahui topik apa yang ramai orang cari. Selalunya topik yang sesuai untuk kita pilih ini, ada kaitan dengan permasalahan yang biasanya dihadapi oleh orang ramai.

 

Kita bina laman web yang dapat membantu memberi jawapan dan menyelesaikan masalah orang ramai.

 

Sambil kita bantu selesaikan masalah dan beri jawapan yang dapat membantu kelompok sasaran kita, pada masa yang sama, kita tawarkan juga kepada pembaca dan pelawat ini untuk beli produk yang berkaitan.

 

Apabila berlaku jualan, maka akan terhasillah komisen.

 

Komisen tu tak perlu tinggi. Kalau boleh dapat komisen yang tinggi, itu merupakan satu bonus. Namun kalau komisen yang diperolehi tu cuma sen-sen atau cuma ringgit-ringgit sahaja pun dah kira ok.

 

Sebabnya kalau laman web yang kita bina tu dah mula dikenali, dan dah mula ramai yang datang ke laman web kita tu, kita akan dapat komisen secara automatik.

 

Macam susah nak percaya kan? Tapi itulah hakikatnya, dan memang itulah yang saya alami sekarang ini.

 

Ini salah satu income daripada projek laman web yang saya jalankan.

komisen-affiliate

Boleh dikatakan hampir setiap hari laman web saya tu menjana komisen seperti yang anda lihat diatas ini.

Continue reading

Pendapatan Pasif cara Group Formula Income Seumur Hidup

Pendapatan pasif. Biasa dengar perkataan tu? Kalau biasa dengar, boleh saya tahu, adakah anda suka kalau anda boleh mempunyai pendapatan pasif anda sendiri?

 

Sesetengah orang, bila kita katakan pendapatan pasif, apa yang terlintas di fikiran mereka tu mungkin pendapatan yang nilainya ratus-ratus dan ribu-ribu RM setiap bulan.

 

Saya percaya rata-rata pembaca dan pelawat blog ni sedar dan sudah sedia maklum, beberapa cara untuk hasilkan pendapatan pasif. Tetapi, kalau sekadar tahu namun tiada usaha kearah untuk hasilkan pendapatan tersebut, ia juga tak ada nilainya.

fish-formula-income-seumur-hidup

Saya ambil contoh mudah.

 

Kita tahu, jika kita ada sebuah rumah, kita boleh jadikan rumah tersebut sebagai rumah sewa ataupun homestay supaya kita boleh dapat positive cash flow dari rumah tersebut.

 

Namun, berapa ramai yang sanggup untuk bersusah payah untuk cantikkan rumah tersebut, buat pengiklanan dan seterusnya dapatkan penyewa yang minat nak tinggal di rumah tersebut?

 

Kerjanya sangat remeh dan mungkin memerlukan banyak step. Anda perlu bermula dengan mencantikkan rumah tersebut. Tak kiralah sama ada anda nak tukar jubin baru, cat seluruh rumah dan bersihkan kawasan sekitar.

Continue reading