Gunakan Formula Income Seumur Hidup untuk jana pendapatan secara automatik di Hari Raya

Majlis pelancaran Logo & Laman web rasmi Formula Income Seumur Hidup adalah dijalankan pada 24 April 2017.

 

Hari ni, dah 21 Jun 2017.

 

Kalau pengiraan saya ni tak salah, maknanya usia laman web Formula Income Seumur Hidup dah hampir masuk ke usia dua bulan. Kalau dikira dari segi bilangan hari, maka sekarang ni sudah masuk 51 hari.

 

Istimewanya adalah bulan Jun ini adalah bulan puasa dan bulan perayaan. [klik sini untuk ke laman web rasmi]

pelancaran-formula-income-seumur-hidup

Jadi, buat segelintir ahli yang dah join program ini, mungkin ada yang melalui pengalaman dimana pendapatan mereka agak slow ataupun tiada pendapatan langsung.

 

Sebenarnya, itu adalah sesuatu yang normal.

 

Kebiasaannya, di bulan puasa seperti sekarang ini, mood orang kita memang agak berbeza berbanding bulan-bulan lain.

 

Tak dinafikan memang ada sebahagian bisnes yang agak jatuh dari segi kutipan jualan pada bulan puasa, sebagai contoh bisnes restoran. Kebiasaannya orang ramai akan mengunjungi restoran pada waktu tengahari dan malam.

 

Namun, ketika bulan ramadhan, orang muslim yang berpuasa tidak lagi makan tengahari di restoran.

 

Bisnes lain pun ada yang merekodkan kelembapan. Contohnya macam yang saya pernah sembang-sembang sebelum ini, adalah pemilik bisnes homestay.

 

Pada bulan puasa, orang memang agak jarang nak pergi bercuti. Boleh jadi sebab masing-masing sibuk menambahkan amal ibadat dan ada juga yang sedang simpan duit untuk digunakan sebagai perbelanjaan sempena hari raya.

 

Tak apa la… kita tinggalkan dulu topik tu. Sebenarnya saya nak update sikit je ni pasal Formula Income Seumur Hidup ni.

 

Memandangkan tak lama lagi pun dah nak raya, jadi saya mungkin tak ada kesempatan untuk update blog ni. Saya juga mungkin akan sama macam orang lain, terpaksa la biarkan blog ni bersawang sekejap.

 

Dalam kesempatan waktu yang terbatas ni, saya nak buat apa yang dapat dulu.

 

Manalah tahu, bila dah siapkan kerja awal-awal, masa raya nanti akan ada komisen masuk dengan sendirinya secara automatik. harap-harap jadi kenyataan.

 

Benda ni bukannya sesuatu yang pelik ataupun aneh. Sebaliknya ia biasa berlaku, cuma bila dalam bulan puasa dan nak masuk bulan perayaan ni, kekerapan dapat komisen secara automatik tu jadi agak kurang la.

 

Bila kita cerita tentang pendapatan pasif, bermakna kita kena tahu satu sistem kerja tertentu yang mampu untuk bantu kita capai pendapatan tersebut.

 

Adakah kerja yang kita buat sekarang ni dapat bantu kita untuk jana pendapatan pasif di masa akan datang? Jika jawapannya adalah ya, maka kerja tersebut perlu dibuat dengan baik. Kalau boleh kembangkan, maka kembangkanlah.

 

Dalam modul yang anda akan pelajari menerusi formula FISH ini, ada modul yang mengajar tentang sistem yang anda boleh gunakan untuk automasikan perniagaan dan juga pendapatan anda.

formula-income-seumur-hidup-automasikan-perniagaan

Mendapat income pasif setiap bulan adalah menyeronokkan tetapi, kalau sekadar income sahaja automated, operasi dan pengurusan masih lagi dilakukan oleh anda sendiri, ianya menunggu masa sahaja untuk gagal. Jadi, langkah seterusnya ialah strategi untuk anda automasikan proses membina income pasif anda dengan menggunakan sistem secara online.

 

Ya, saya kini sudah berada di tahap ini. Bina sistem yang boleh berjalan sendiri walaupun ketika itu saya sedang sibuk buat benda lain.

 

Ini saya akan ulas kemudian.

 

Buat masa sekarang ni, anda boleh klik sini untuk dapatkan info lanjut dari laman web rasmi.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s