Pendapatan Pasif cara Group Formula Income Seumur Hidup

Pendapatan pasif. Biasa dengar perkataan tu? Kalau biasa dengar, boleh saya tahu, adakah anda suka kalau anda boleh mempunyai pendapatan pasif anda sendiri?

 

Sesetengah orang, bila kita katakan pendapatan pasif, apa yang terlintas di fikiran mereka tu mungkin pendapatan yang nilainya ratus-ratus dan ribu-ribu RM setiap bulan.

 

Saya percaya rata-rata pembaca dan pelawat blog ni sedar dan sudah sedia maklum, beberapa cara untuk hasilkan pendapatan pasif. Tetapi, kalau sekadar tahu namun tiada usaha kearah untuk hasilkan pendapatan tersebut, ia juga tak ada nilainya.

fish-formula-income-seumur-hidup

Saya ambil contoh mudah.

 

Kita tahu, jika kita ada sebuah rumah, kita boleh jadikan rumah tersebut sebagai rumah sewa ataupun homestay supaya kita boleh dapat positive cash flow dari rumah tersebut.

 

Namun, berapa ramai yang sanggup untuk bersusah payah untuk cantikkan rumah tersebut, buat pengiklanan dan seterusnya dapatkan penyewa yang minat nak tinggal di rumah tersebut?

 

Kerjanya sangat remeh dan mungkin memerlukan banyak step. Anda perlu bermula dengan mencantikkan rumah tersebut. Tak kiralah sama ada anda nak tukar jubin baru, cat seluruh rumah dan bersihkan kawasan sekitar.

 

Kemudian ambil gambar dan muat naik iklan di laman web mudah.my

 

Apabila ada orang hubungi anda, itu belum bermakna anda akan terus dapat penyewa. Masih lagi perlu lalui step lain seperti jawab pertanyaan bakal penyewa, bawa penyewa untuk lihat rumah, sediakan surat perjanjian dan macam-macam lagi step.

 

Bagi sesetengah orang, dia memang tak cukup rajin untuk buat semua benda ni.

 

Kalau dengar kisah kejayaan orang lain, yang berjaya mempunyai pendapatan pasif mereka sendiri, kita mungkin lebih cenderung untuk lihat pada sisi kejayaan dia sahaja.

 

Pada sisi lain, yang mana melibatkan proses untuk hasilkan pendapatan pasif itu tidak kita pandang sangat.

 

Formula Income Seumur Hidup akan mendedahkan kepada anda step by step, bagaimana anda dapat hasilkan pendapatan pasif anda sendiri.

 

Tak semestinya menerusi rumah sewa.

 

Ada banyak lagi kaedah lain yang boleh digunakan bagi menghasilkan pendapatan pasif sendiri.

 

Akan tetapi, kalau anda masih lagi tetap ingin teruskan buat duit dengan sewaan rumah, boleh cuba gunakan perkhidmatan dari AirBNB untuk melariskan lagi perniagaan anda. Klik sini untuk ketahui caranya.

 

Salah satu projek pendapatan pasif saya adalah menerusi pembinaan laman web.

 

Saya ada beberapa laman web.

 

Ada yang berjaya buat duit, dan ada juga yang biasa-biasa sahaja. Ada laman web yang mampu untuk hasilkan income dalam RM300 – RM500 setiap bulan. Alhamdulillah.

 

Ada juga laman web (yang masih agak baru) hanya mampu untuk hasilkan sekitar RM2 – RM50 sahaja setiap bulan.

 

Setiap projek website yang saya lakukan, memang ada incomenya. Cuma ianya tidaklah begitu banyak.

 

Pada masa yang sama, proses untuk dapatkan income dari website juga bukanlah mudah. Selain ia perlu masa, ia juga perlukan usaha yang berterusan.

 

Sekurang-kurangnya perlukan 6 bulan.

 

Apabila saya katakan perlu 6 bulan, maksud saya begini. Bermula dari laman web itu dibina, dalam masa 6 bulan tu, kenalah masukkan pelbagai konten yang relevan dengan niche laman web tersebut.

 

Biasanya dalam masa 6 bulan (boleh jadi kurang atau perlu lebih masa) sesebuah laman web tu dah boleh hasilkan pendapatan.

 

Itupun kalau laman web yang dibina itu memang ada nilai. Info dalam tu ada orang perlukan, dan beberapa faktor lain lagi lah.

 

Kalau nak cerita kat sini secara details memang akan jadi panjang. Jadi saya stop dulu kat sini, dan kalau anda minat dengan pendapatan pasif ni, bolehlah cuba-cuba tengok apa yang ditawarkan kat laman web ini. Sila klik sini ya.

 

Sekiranya anda rasa berminat, bolehlah join. Jika tak minat, tak ada sebarang paksaan pun. Boleh abaikan sahaja ya.

 

 

 

Advertisements

One thought on “Pendapatan Pasif cara Group Formula Income Seumur Hidup

  1. Pingback: Bukti bayaran komisen dari Formula Income Seumur Hidup June 2017 | Formula Income Seumur Hidup FI$H

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s