Bukti komisen dari Formula Income Seumur Hidup Ogos 2017

Beberapa hari kebelakangan ini, saya tidak begitu aktif bercerita tentang Formula Income Seumur Hidup. Kebanyakkan masa saya, saya guna untuk cerita tentang program lain.

 

Salah satu sebabnya ialah, saya tak berapa jelas tentang jadual pembayaran komisen untuk program ini. Pada mulanya, saya ingat program ini Formula Income Seumur Hidup ni akan membayar komisen kepada ahlinya setiap bulan.

 

Rupa-rupanya saya silap. Itu cuma andaian saya semata-mata.

 

Kali terakhir (dan kali pertama) saya dapat komisen dari program ini pun adalah pada bulan Jun 2017.

Anda boleh baca posting saya yang bertajuk >> Bukti bayaran komisen dari Formula Income Seumur Hidup June 2017

 

Bulan Julai saya tak terima sebarang pembayaran komisen. Walaupun begitu, saya yakin di member area memang ada tercatat yang saya berjaya hasilkan jualan.

 

Ok tak apa la. Mungkin ada tempoh bertenang antara sela masa dari seseorang itu membeli sesuatu produk, kemudian ejen affiliate seperti saya ini mendapat komisen.

 

Kewajaran ada tempoh bertenang ni adalah supaya pemilik program FISH ini tak rugi jika pembeli berhasrat untuk minta refund.

formula-income-seumur-hidup-jaminan-pulangan-wang

Dah ko tawarkan jaminan pulangan wang sebanyak 100%. Maka apabila ada yang mintak refund, kenalah bagi. 

 

Aktiviti promosi untuk program ini memang saya limitkan. Saya lebih fokus untuk buat pemasaran bagi program-program lain yang saya sertai.

 

Tiba-tiba pada awal bulan Ogos 2017 baru-baru ni, saya dapati ada komisen yang masuk dan pembayaran telah dilakukan terus ke akaun Maybank saya!

 

Ini dia bukti komisen dari program affiliate FISH.

Continue reading

Berita baik! Follower di Instagram anda boleh bantu anda jana pendapatan. Ini caranya…

Akhirnya dilancarkan! Sebuah platform yang memberi peluang kepada ahlinya untuk memanfaatkan akaun instagram yang mereka miliki bagi tujuan buat duit.

 

Saya sedang bercerita tentang platform yang dinamakan sebagai Iklan IG.

apa-itu-iklanig

Ya, portal ini agak baru.

 

Apabila saya diberitahu tentang kewujudan portal ini, saya teringat tentang portal jual beli servis versi tempatan.

 

Pernah dengar nama iLancee tak? Kalau tak pernah dengar, rasanya bolehlah luangkan masa sejenak untuk baca, bagaimana cara kerja dari rumah dengan iLancee.

 

Portal iklanIG ni pun lebih kurang sama dengan portal iLancee yang saya cerita dalam posting tu.

 

Cuma bezanya, portal ini nampak spesifik nak fokus kepada jual beli servis yang melibatkan pengiklanan menggunakan instagram sahaja.

 

Kalau guna ilancee, servis yang nak ditawarkan tu adalah bebas. Sama ada nak tawarkan servis penulisan artikel advertorial ke, servis bina laman web, servis buat logo dan sebagainya.

 

Namun, di iklanIG, fokusnya hanya satu.

 

Jika anda adalah seorang pemilik akaun instagram dan mempunyai bilangan pengikut (follower) yang ramai, maka ini peluang anda untuk buat duit.

 

Bagaimana cara nak buat duit dengan akaun Instagram anda?

Continue reading

Bina laman blog bagi menghasilkan pendapatan pasif seumur hidup!

Satu perkara yang saya belajar tentang penulisan di blog ialah, aktiviti ini mampu untuk dijadikan sebagai salah satu sumber pendapatan.

 

Pada mulanya, ia mungkin tidak begitu banyak. Kalau dapat dalam nilai sen-sen pun dah cukup baik. (Jika anda kurang bernasib baik, anda mungkin akan diketawakan oleh orang lain kerana pendapatan yang dihasilkan tu tersangatlah sedikit!)

 

Namun begitu, sedikit demi sedikit, pendapatan yang tak seberapa itu pun mula bertambah. Waktu ini, motivasi untuk terus menulis makin bertambah.

jana-pendapatan-dengan-blog

Biarlah orang kata, pendapatan dari aktiviti menulis blog ni sebenarnya tak seberapa, tapi yang penting kita puas hati. Orang yang jenis suka perlekeh hasil usaha orang lain ni memang ada dimana-mana.

 

Kadang-kadang tu, kita tak perlu pergi jauh. Cukup dengan kita melihat dalam keluarga kita sendiri.

 

Saya sendiri pun ada pengalaman yang sama.

 

Pada mulanya, abang saya sendiri kata, buat duit dengan blog ni mengarut je. Saya tahu, dia cakap macam tu pun sebab dia tak berapa ada pengalaman sangat dalam bidang penulisan blog ni.

Continue reading

Apa kaitan antara Formula Income Seumur Hidup dengan bisnes simkad Tone Excel?

Adakah program Formula Income Seumur Hidup (FISH) ini ada kaitan dengan program referral Tone Excel?

 

Atau adakah sebenarnya salah satu tujuan, program Formula Income Seumur Hidup ini diwujudkan adalah bagi mendapatkan pengguna simkad Tone Excel?

 

Kita lihat dari segi konsep Formula FISH ini.

 

Program ini diwujudkan bagi memberi latihan dan juga penerangan kepada ahli-ahli berdaftar tentang pentingnya mempunyai pendapatan pasif sendiri.

 

Setelah ahli nampak betapa pentingnya ada pendapatan pasif, proses pembelajaran tidak terhenti setakat itu sahaja. Kini, ahli FISH ada pilihan, sama ada nak praktikkan dan take action atau memilih untuk tak nak buat apa-apa.

bisnes-simkad-tone-excel

Bagi mereka yang baru kenal pengasas program Fish ini, iaitu saudara Zamri Nanyan, beliau juga sebenarnya adalah salah seorang yang aktif dalam bisnes simkad Tone Excel. Malahan, beliau sebenarnya adalah seseorang yang mempunyai pangkat “Branch Center” dalam bisnes simkad Tone Excel ini.

 

Konsep bisnes simkad Tone Excel ini juga telah terbukti berupaya untuk memberi pendapatan secara pasif apabila perniagaan ini mula berkembang dan rangkaian kita sudah boleh mula berjalan sendiri.

Continue reading

Bisnes Homestay dan bagaimana jana pendapatan pasif dari perniagaan ini

Bisnes homestay merupakan salah satu cabang dalam pelaburan hartanah.

 

Bila bercakap mengenai pelaburan hartanah, ramai juga yang memuji-muji pelaburan jenis ini.

 

Pelaburan hartanah sememangnya mendapat kedudukan yang baik dalam kalangan masyarakat kita.

 

Sangat beruntung bagi mereka yang memiliki hartanah dikawasan dan lokasi yang strategik.

 

Sesetengah orang, memang tak suka membeli atau memiliki hartanah dikawasan yang bising, mempunyai banyak shopping complex, atau dikawasan yang selalu berlaku traffic jam.

 

Namun bagi pelabur hartanah, ini merupakan satu signal yang baik, yang menunjukkan bahawa kawasan tersebut

  • sedang pesat membangun
  • ada ramai orang, jadi ada ramai bakal penyewa
  • nilai hartanah dikawasan tersebut bakal meningkat

 

Adakah kawasan tersebut sesuai untuk dijadikan homestay? Bisnes homestay selalunya dikaitkan dengan percutian bersama keluarga.

 

Mereka yang menginap di homestay, selalunya akan datang dalam bilangan yang agak besar. Selalunya mereka yang dah berkeluarga akan memilih homestay sebagai tempat menginap.

 

Saya sendiri, semasa bercuti di Melaka, memilih untuk menginap di homestay Melaka.

bisnes-homestay-terbaik

Sedarkah anda, jika anda mempunyai sebuah rumah dikawasan yang strategik, anda boleh buat duit dengan mengutip sewa dari kediaman anda tersebut menerusi bisnes homestay?

Continue reading

Pendapatan pasif dari Program Pengiklanan Mobicow dan dibayar dalam USD

Baru beberapa hari yang lalu, saya ada cerita tentang pengalaman saya jana pendapatan dari program pengiklanan.

 

Dalam posting tu, saya lebih fokuskan kepada program pengiklanan menerusi syarikat Nuffnang.

 

Bukan sekadar cakap-cakap kosong tau. Buktinya pun saya ada sertakan bersama. Cuma kali ini, saya nak kongsikan satu lagi program pengiklanan yang tak kurang menariknya.

 

Program ini dinamakan sebagai Mobicow. Just for you to know, bagi mereka yang masih lagi mencari-cari cara macam mana nak jana pendapatan pasif, anda boleh gunakan program ini untuk jana pendapatan pasif di internet, ya dengan menyertai program pengiklanan Mobicow.

buat-duit-dengan-mobicow

Saya telah pun sertai program pengiklanan Mobicow ini sejak dari tahun 2016 lagi. Komisen pertama yang saya terima dari Mobicow adalah pada bulan Januari 2017.

Continue reading

Bagaimana Puan N bina pendapatan pasif seumur hidup dengan Bisnes Bakeri?

Puan N yang saya maksudkan dalam posting ini adalah merujuk kepada Puan Nik Roslin Nik Men.

 

Anda bolehlah klik pada link yang berwarna biru yang saya sertakan diatas tu kalau minat nak tahu dengan lebih dekat siapa sebenarnya beliau ya.

 

Bila dikatakan yang bisnes bakeri ni boleh menghasilkan pendapatan pasif seumur hidup… mesti ramai yang garu kepala. Macam tak logik pulak bunyinya.

 

Macam mana produk bakeri boleh hasilkan pendapatan pasif? Bukan ke produk bakeri ni pendapatannya bergantung pada permintaan dan tempahan pelanggan?

 

Kalau ada tempahan, maknanya adalah income. Kalau tak ada tempahan, dari mana pulak datangnya pendapatan? Lepas tu boleh pulak dapat pendapatan pasif? Macam susah nak hadam pulak kan!

bisnes-bakeri-hasilkan-pendapatan

Mesti nak tahu apa cerita ni kan? Jadi… silakanlah teruskan pembacaan.

Continue reading

Bukti pendapatan dari program affiliate Involve Asia Julai 2017

Saya rasa setiap orang yang buat bisnes online, pasti akan merasai saat-saat dimana dia berada dalam keadaan yang paling lemah.

 

Buat apa pun rasa serba tak kena.

 

Dalam banyak keadaan, saya lebih suka menggunakan situasi diri saya sendiri sebagai contoh. Kalau cerita pasal orang lain, kadang tu kita pun tak berapa tahu, apakah yang kita lihat tu adalah seperti yang kita sangkakan, kan?

 

Kisahnya begini.

 

Dua tiga hari ni, saya rasa motivasi saya agak kurang. Saya berada dalam keadaan yang tidak berapa baik. Saya rasa, buat apa pun serba tak kena.

 

Tapi dalam keadaan serba tak kena tu, saya cuba juga gagahkan diri untuk kemaskini blog saya yang ini, iaitu blog Formula Income Seumur Hidup ini.

 

Sebenarnya saya ada banyak lagi blog.

 

Ada yang saya gunakan hosting berbayar, dan ada juga yang saya guna servis percuma macam ni. Nama yang saya gunakan untuk menulis pun, sengaja saya gunakan nama yang berbeza.

 

Ada sebab ke? Tak ada sebab yang spesifik. Tapi saya ada teori, yang saya rasa tak perlulah saya nak ceritakan background teori saya tu.

 

Saya menggunakan pelbagai platform untuk menulis dengan tujuan untuk kenalpasti apa dia hosting terbaik untuk blogger bagi tahun 2017 ini.

 

Nak dijadikan cerita, saya memang tak berapa bersemangat nak buat kerja-kerja penulisan dan pemasaran online ni. Apa tidaknya, lately sales dari program affiliate terasa agak slow, dan dalam masa beberapa hari lagi, ada hutang yang perlu saya bayar.

 

Tiba-tiba pagi ni, saya terima berita gembira. Ini dia yang saya maksudkan.

buat-duit-dengan-sistem-formula-income-seumur-hidup

Inilah dia emel yang saya terima dari pihak Involve Asia. Bagi mereka yang kurang familiar dengan format emel diatas, biar saya terangkan secara ringkas.

Continue reading

Jana pendapatan pasif menerusi program pengiklanan beserta bukti

Posting yang lepas saya ada bercerita tentang projek bina laman web yang boleh berikan income pasif seumur hidup.

 

Tadi, saya tergerak hati untuk log in ke salah satu daripada akaun publisher yang saya miliki.

 

Apa benda akaun publisher ni?

 

Publisher ni kalau dalam bahasa melayu, bermaksud penerbit atau penyiar. Istilah ini digunakan buat mereka yang bekerja atau bertindak sebagai tukang siar iklan.

 

Selalunya, dalam mana-mana program pengiklanan ataupun program affiliate, istilah publisher ini akan digunakan.

 

Jadi kat bawah ni saya nak tunjukkan salah satu akaun publisher yang saya miliki.

formula-income-seumur-hidup-dari-iklan

Bagi yang memang familiar dengan screenshot kat atas ni, maka mereka tahulah apa program yang saya sedang tunjukkan pada anda semua ni.

 

Ini sebenarnya adalah income dari program pengiklanan.

Continue reading

Projek bina laman web yang boleh berikan income pasif seumur hidup

Tahukah anda, kenapa ada setengah orang yang begitu bersemangat bina laman web? Dari satu laman web ke satu laman web dihasilkan.

 

Tak mustahil, ada dalam kalangan individu macam ni, sebenarnya memiliki sehingga beratus-ratus laman web.

 

Walaupun mungkin ada laman web yang dah lama tak dikemaskinikan, namun jika dilihat dari segi bilangan, individu tersebut mempunyai beratus-ratus laman web.

 

Dulu saya pernah buat formula mudah.

 

Katakanlah, kalau satu laman web boleh hasilkan pendapatan sekurang-kurangnya sebanyak RM1 dalam masa sebulan, maka kalau kita ada 100 buah laman web, pendapatan yang kita akan miliki adalah bersamaan dengan RM100 sebulan.

 

Itu kalau satu laman web menghasilkan pendapatan sebanyak RM1 dalam sebulan.

 

Bagaimana kalau laman web tersebut mampu hasilkan RM100 dalam sebulan? Kita buat kira-kira mudah.

wang-kertas-malaysia-rm100

RM100 X 100 buah laman web = RM10, 000

 

Wah! Pendapatan sebanyak RM10,000 sebulan hanya dengan memiliki laman web! Anda tak nak ke?

Continue reading