Rahsia dapatkan 100 orang pelanggan di internet dalam masa 7 hari didedahkan

Macam mana cara nak dapatkan 100 orang pelanggan?

 

Saya rasa caranya tidaklah begitu susah. Lakukan sahaja kerja-kerja pemasaran seperti biasa.

 

Bagi yang biasa guna blog untuk buat pemasaran, guna sahaja seperti biasa. Tulis artikel, kemudian publish.

 

Bagi yang lebih suka guna FB, pun kaedahnya sama. Lakukan sahaja kerja-kerja sharing, update status dan sebagainya macam biasa.

 

Lambat laun, pasti anda akan dapat 100 orang pelanggan. Cuma masa sahaja yang akan menentukan, sama ada cepat atau lambat.

 

Namun, bagaimana kalau anda diberikan time limit atau time frame?

cara-pantas-dapatkan-pelanggan

Sebagai contoh, anda kena dapatkan 100 orang pelanggan dalam masa 7 hari atau kurang! Boleh dapatkan tak?

 

Kadang-kadang dalam hidup ini, kita akan berada dalam situasi TERDESAK. Kita kena pakai duit, tapi duit pulak tak ada… atau tidak mencukupi.

 

Cara biasa yang akan digunakan adalah buat pinjaman. Tak kiralah sama ada pinjam pada saudara mara, pinjam pada kawan, pinjam dari bank, Ahlong dan sebagainya.

 

Masalah dengan kaedah ini ialah, kita kena pulangkan balik what ever amount yang kita pinjam tu. Itu biasalah kan. Dah nama pun pinjam, mestilah kena pulangkan balik.

 

Yang jadi problem tu apabila kita kena pulangkan jumlah yang lebih tinggi berbanding yang kita pakai duit. Ianya sama ada dalam bentuk bunga, interest ataupun riba. Itu yang tak syok.

 

Sekarang ni, cuba bayangkan kalau anda ada kemahiran atau skil untuk dapatkan 100 pelanggan dalam masa 7 hari.

 

Apa yang anda perlu lakukan dalam masa 7 hari tu? Saya ringkaskan. Ini yang anda perlu lakukan.

  1. Mula-mula sekali anda kenalpasti dulu apa produk yang nak dijual. Bila dah tahu apa produk, maka dari situ kita boleh buat anggaran berapa pula potensi pendapatan yang boleh diperolehi nanti.
  2. Kenal pasti pula siapa golongan sasaran.
  3. Bina iklan yang memukau supaya golongan sasaran minat nak tau dengan lebih lanjut apa produk yang kita jual tu.
  4. Simpan data-data prospek yang minat dengan produk tersebut dalam sistem database.
  5. Dengan data yang ada dalam tangan kita tu, kita follow up mereka dari semasa ke semasa sampailah prospek itu tadi buat pembelian.

 

Itulah dia langkah yang diperlukan sekiranya anda ingin dapatkan 100 orang pelanggan dalam masa 7 hari. Cara ini sebenarnya adalah salah satu strategi yang dikongsikan oleh Rahman Basri di laman web beliau.

cara-dapatkan-pelanggan

Klik sini untuk ke laman web Rahman Basri

Klik sini untuk baca secara PERCUMA pendedahan ini

Klik sini untuk ketahui cara RB dapatkan 100 pelanggan dalam masa 7 hari

 

Bagi mereka yang dah join Formula Income Seumur Hidup atau Program FISH ini, saya syorkan juga anda baca apa yang hendak dikongsikan oleh saudara Rahman Basri atau RB ini.

 

Anggaplah perkongsian ilmu ini sebagai pelengkap yang In Shaa Allah akan dapat mantapkan lagi ilmu bisnes online anda nanti.

 

Saya sebenarnya ada mempromosikan produk alat senaman dari Gintell. Ini produk yang saya maksudkan.

gintell-recumbent-bike-ft8601

Kalau anda nak lihat laman jualan basikal senaman ini, boleh tekan klik kat sini.

 

Apabila saya berjaya jual produk ini, komisen yang akan saya perolehi adalah lebih kurang sebanyak RM160 untuk satu unit yang terjual.

 

Bagaimana pula kalau saya berjaya jual 100 unit?

 

RM160 X 100 unit = RM16,000

 

Wow! Banyak juga tu kan.

 

Alangkah seronoknya kalau dapat RM16,000 dalam masa 7 hari buat kerja-kerja marketing tu sahaja. Memang syok la.

 

Walaubagaimanapun, ianya tidak mustahil. Itu sebabnya, mana-mana perkongsian ilmu tentang strategi jualan, pasti saya akan baca dan ceduk seberapa banyak ilmu yang boleh darinya.

 

Baiklah. Jika anda masih belum daftar di laman web Formula Income Seumur Hidup, anda boleh klik sini ya.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s