Belajar buat blog untuk jana pendapatan pasif seumur hidup

Formula penjanaan pendapatan yang saya amal dan praktikkan kebanyakkannya memerlukan saya untuk ada blog sendiri.

 

Sebabnya, saya dah nampak, betapa mempunyai blog sendiri adalah sangat penting untuk memastikan rancangan saya untuk memperolehi pendapatan pasif dapat berjalan dengan lancar.

 

Sebagai contoh, sekarang ni saya sedang giat memperkenalkan Formula Income Seumur Hidup kepada pengguna-pengguna internet di luar sana.

jana-pendapatan-dengan-blog

Bagi mencapai matlamat tersebut, maka saya menggunakan medium blog sebagai channel pemasaran. Nak tahu kenapa? Sila teruskan baca ya.

 

Ya, saya akui kat luar sana memang ada macam-macam method pemasaran yang boleh digunakan.

 

Ia bergantung kepada citarasa dan keselesaan masing-masing. Ada yang lebih selesa guna FB sahaja dalam pemasaran.

 

Orang yang guna FB tu pula, ada yang cuma pandai guna FB personal, bagi yang advance sedikit, akan gunakan FB Group, kemudian ada juga yang menggunakan FB Fanpage dan seterusnya menggunakan teknik iklan berbayar.

 

Semua kaedah ini memang terbukti berkesan. Memang ada yang berjaya walaupun hanya bergantung pada laman FB semata.

 

Namun, saya lebih cenderung untuk menggunakan laman blog dalam kerja-kerja pemasaran.

 

Sebabnya, saya nampak apabila sesuatu artikel yang disiarkan di blog berjaya masuk ke page pertama Google, bagi kata kunci tertentu, maka dari situ akan bermula terhasilnya pendapatan secara pasif.

 

Ini contohnya.

buat-duit-sebagai-penulis-sambilan

Atas ini adalah contoh pendapatan yang saya perolehi secara pasif.

 

Saya sendiri tak tau, apa produknya, siapa pembelinya dan bila transaksi ni berlaku (sebenarnya boleh tau waktu transaksi ni berlaku dengan melihat pada waktu yang diberikan. Walaubagaimanapun saya berpandangan masa tersebut tidak tepat).

 

Dengan menulis blog, saya boleh abaikan beberapa perkara seperti

  • pemilihan produk
  • pemilihan prospek
  • kajian pasaran dan sebagainya

 

Apa yang saya perlu lakukan, hanya fokus sahaja dengan menulis. Ada satu masa tu, saya tulis je apa-apa benda yang terlintas kat fikiran saya dan yang saya rasa macam seronok untuk ditulis.

 

Walaupun topik tersebut kadang-kadang hanyalah sekadar untuk meluahkan perasaan.

Baca juga: Belajar buat blog yang boleh menghasilkan pendapatan lumayan

 

Kalau nak bercerita tentang bagaimana FB boleh digunakan sebagai mesin buat duit, hmm… memang saya bukan orangnya. Tapi kalau nak cerita pasal blog yang boleh hasilkan pendapatan, itu In Shaa Allah saya boleh kongsikan.

 

Apapun, buat mereka yang dah join Formula Income Seumur Hidup tu, pastikan anda juga bina blog. Jika dibuat dengan betul dan sentiasa konsisten, blog tu nanti boleh bantu anda jana pendapatan secara pasif tau!

Klik sini untuk ke laman web FISH

Sila klik sini untuk lihat tawaran bonus FISH

Klik untuk join program FISH

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s