Bukti ramai yang dah mula buat duit dengan Formula Income Seumur Hidup!

Dalam FB group support Formula Income Seumur Hidup atau FISH ni rupa-rupanya ramai yang dah berjaya buat duit.

 

Mereka ni semua terdiri dari pelbagai latar belakang.

 

Ada yang masih baru dengan kerja-kerja pemasaran online.

Ada yang dah berpengalaman.

 

Masing-masing ada cara tersendiri macam mana mereka nak dapatkan komisen dari Formula Income Seumur Hidup tu.

 

Bagi yang masih baru, cara paling mudah untuk kumpul komisen sudah tentu adalah dengan berkongsi link affiliate menerusi group whatsapp, menerusi media sosial sama ada FB, Instagram dan mungkin juga ada yang kongsi link menerusi twitter.

 

Dapat banyak atau sikit, semua tu bertitik tolak daripada berapa serius orang tu buat marketing.

 

Kalau rajin buat marketing, maka banyaklah yang dia akan dapat.

 

Dalam post ni saya akan kongsikan antara beberapa bukti pendapatan yang dah diperolehi oleh ahli-ahli Formula Income Seumur Hidup.

 

Nama-nama mereka sengaja saya tutup sedikit, sebabnya kalau anda nak tau nama penuh mereka, boleh join program ini secara percuma sahaja dulu.

 

Join sebagai affiliate tak kena bayar apa-apa pun. Mereka ni semua pun adalah affiliate juga.

 

Nanti lepas anda dah join sebagai affiliate, anda akan diberi akses untuk join group support dan kat situ nanti anda boleh tengok info penuh berkenaan pencapaian ahli-ahli Formula Income Seumur Hidup yang lain-lain.

 

(1) Pn Nor ada 46 referrals dan berjaya mengumpul pendapatan sebanyak RM32 sejak menjadi affiliate pada 10 April yang lalu.

testimoni-formula-income-seumur-hidup-rm32

 

(2) Pn R ada 5 referrals dan berjaya mengumpul pendapatan sebanyak RM4.50 sejak menjadi affiliate pada 21 April yang lalu.

testimoni-formula-income-seumur-hidup-rm4

(3) Pn H berjaya dapatkan 40 referrals dan berjaya mengumpul pendapatan sebanyak RM27.50 sejak menjadi affiliate pada 18 April yang lalu.

testimoni-formula-income-seumur-hidup-rm40

(4) En Naz telah ada 102 referrals dan berjaya mengumpul pendapatan sebanyak RM35 sejak menjadi affiliate pada 11 April yang lalu.

testimoni-formula-income-seumur-hidup-rm35

 

(5) Pn Ros pula ada 17 referrals dan berjaya mengumpul pendapatan sebanyak RM13.70 sejak menjadi affiliate pada 24 April yang lalu.

testimoni-formula-income-seumur-hidup-rm13

Mungkin ada yang terfikir, apa benda referrals tu? Macam mana pula cara nak dapatkan income dari program ni?

 

Sebelum nak cerita panjang-panjang, saya nak anda buka laman web ini dulu, kemudian masukkan nama dan alamat emel anda.

Untuk langkah seterusnya, kalau anda tak tau nak masukkan nama dan emel kat mana, saya tak nak tulis sekali lagi, jadi saya rasa lebih baik anda baca posting saya yang ini –> Contoh pendapatan apabila menyertai Formula Income Seumur Hidup FISH

 

Ok

 

Kita sambung yang sebelum ini.

 

Screenshot pendapatan yang saya tunjuk kat atas tu, sebenarnya adalah hasil daripada referral program. Kadang-kadang ia juga dikenali sebagai affiliate program.

 

Mereka ni semua mendaftar sebagai affiliate.

 

Tugas mereka hanya promosikan link sahaja. Link tersebut akan membawa pelawat ke laman web ini. Klik kalau nak tengok.

fish-formula-income-seumur-hidup

Jika ada yang masukkan nama dan emel, maka anda akan dapat RM1. Orang ini akan dikira sebagai direct referrals anda.

Sekiranya direct referrals ini berjaya daftarkan orang lain, dia juga akan dapat RM1. Anda pula akan dapat komisen sub-affiliate sebanyak 50sen.

 

Konsep ini sebenarnya bukan konsep baru. Ia juga dikenali sebagai 2-tiers affiliate komisen.

 

Saya harap anda faham, dan kalau tak faham juga, sila tinggalkan soalan anda di bahagian komen.

 

Sebenarnya pendapatan sebagai affiliate bukan ini sahaja.

 

Anda juga ada peluang untuk dapatkan pendapatan dalam bentuk komisen jualan.

 

Jika anda berjaya jual produk utama yang berharga RM250 – RM350, komisen anda adalah sebanyak RM100.

Jika sub-affiliate, atau direct referrals anda berjaya buat jualan produk utama yang harganya RM250 – RM350, anda juga akan dapat komisen iaitu sebanyak RM50.

 

Tugas anda buat apa?

 

Jadi ejen affiliate, dan promosikan link affiliate. Itu je la.

 

Jelas? Kalau masih belum jelas, bacalah posting saya sebelum ini, tajuknya “Baru habis baca keseluruhan ayat di laman web Formula Income Seumur Hidup“,

 

Itulah tipsnya.

 

Kalau tak faham, baca. Baca dua kali, tiga kali, dan ulang sampai faham. Bila dah baca ulang-ulang kali tapi masih tak faham, baru bertanya.

 

Jangan jadi macam setengah orang tu. Dia baca pun tidak, tiba-tiba terus tanya, “bro boleh terangkan tak, aku tak paham la…”

 

Orang macam ni, tak payah faham pun tak apa. Suruh baca pun malas. Bukan salah nak bertanya, tak salah. Cuma tanya tu biarlah spesifik. Bukannya terus cakap tak faham, sedangkan diri sendiri tak ada usaha nak baca.

 

Ok ter-emo pulak.

 

Ok daftar kat sini.

 

Advertisements

One thought on “Bukti ramai yang dah mula buat duit dengan Formula Income Seumur Hidup!

  1. Pingback: RM1 pertama dari Formula Income Seumur Hidup | Formula Income Seumur Hidup FI$H

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s